Vi stödjer ögonkliniker i Nepal

Vi stödjer ögonkliniker i Himalaya

Vad gör man med två kubikmeter inkuranta glasögon? Säljer billigt på loppis? Fraktar till närmsta återvinningscentral? Kanske det finns bättre användning. Under drygt två decennier år av brillerier har Velodrom samlat på sig en del glasögon vars bäst före-datum passerats. Nu var det dags för en vindsröjning. Ett drygt 20-tal stora lådor från olika lagerlokaler samlades ihop. Totalt över sjutusen par glasögon.

I Himalaya är luften tunn och det är vanligt med ögonsjukdomar som har samband med uv-strålning. Den svenska biståndsorganisationen Individuell Människohjälp (IM) stödjer ögonkliniker i bland annat Nepal med inriktning på dessa sjukdomar. Vilka vore bättre lämpade att ta hand om Velodroms surplus-lager?

Så jag skänkte alltihop till IM, och glasögonen ges nu till människor som genomgått ögonoperationer, till en början vid kliniken i Katmandu. Dessutom delas glasögonen ut som bonus till IM:s lokalanställda på olika håll i Asien. Se där hur ett lass gamla 80-talsbrillor kan komma till nytta!

Läs artikel i IM:s tidning Medmänsklighet. Eller besök IM via bannern nedan.

IM-annons